گرم کردن رزین اپوکسی ؟
نکاتی که باید در مورد گرم نمودن رزین اپوکسی بدانیم
گرم کردن باعث منبسط شدن و نرم شدن می شود اما برای رزین گرما باعث اثر بر. روی ساختار مولکولی اپوکسی و هاردنر می شود وبر سرعت واکنش و سخت شدن رزین کمک می کند این روش بیشتردر فصل زمستان کاربرد دارد و درکل دمای محیط روی خشک و سفت شدن ترکیب اثر گذار است.
طرق گرم نمودن رزین اپوکسی
گرم کردن رزین اپوکسی و مخلوط شدن با هاردنر
مخلوط کردن اپوکسی و هاردنر و گرم کردن مخلوط(توصیه نمیشود)
مخلوط کردن اپوکسی و هاردنر و اعمال کردن روی سطح و گذاشتن در کوره
رزین و هاردنر به تنهایی کاربردی ندارند ما ترکیبشان واکنش شیمیایی میدهد و به دلیل این که کار خوب پیش رو باید ترکیب و محیط به اندازه کافی گرم باشد.اگر دمای محیط کم باشد ترکیب به سرعت گرمایش را از دست داده و گرمای کافی برای خشک شدن به آن ها منتقل نمیشود.
رزین اپوکسی و هاردنر برای واکنش هرچه بهتر به دما و زمان نیاز دارد هرچه دما بیشتر شود زمان واکنش کوتاه تر خواهد شد و برعکس.
به هنگام ترکیب رزین اپوکسی باید مطمئن باشید که ترکیب کاملا خشک و شفاف باشد و عاری از حباب باشد.
کاربرد گرم کردن رزین اپوکسی
گرم کردن در مناطقی که سرعت خشک شدن خیلی تاثیر نداشته باشد، کاربرد دارد.
رزین اپوکسی بلیط تر از هاردنر است و در زمستان برای بعضی از صنایع که کار آن ها در فضای باز می باشد و مواد در تماس با هوای باز و آزاد هستند گرم نمودن غیر مستقیم به خارج کردن مواد از بشکه کمک کننده میباشد ولی در کل این کار غیر استاندارد و توصیه نمی شود.
اگر دما محیط و مواد کمتراز 20سانتیگراد باشد توصیه میشود ظروف رزین و هاردنر را به مدت 5 دقیقه یا ربع ساعت از قبل گرم نمایید به این صورت که ظروف را داخل آب گرم قرار دهید. آب نباید جوش باشد. ظروف هنگام استفاده کاملا خشک شوند زیرا اگر آب به رزین برخورد و نفوذ کند به خوبی خشک نخواهد شد.
اگر ترکیب رزین اپوکسی در محیط دارای دمای مناسب و گرمای کافی قرار نگیرد خشک نخواهد شد و نرم یا حتی حالت ابری به خود می گیرد.
بهترین دما برای کار با رزین اپوکسی بین 23 تا 25 درجه سانتیگراد است.
اگر میخواهید اپوکسی رقیق شود و دارای نفوذ بهتر شود باید از رزین اپوکسی با غلظت کمتر استفاده نمایید تا این مشکل حل شود.
بعضی افراد بخاطر نداشتن دانش کافی شیمی و تجهیزات مورد نیاز کافی از حلال های مانند زایلن استفاده مینمایند که باعث کم شدن غلظت و بویی مانند بوی تینر خواهد شد. اما بعد اتمام کار مشاهده میکنیم که کار یا ترک خورده یا سوراخ شده است.
دلیل این مشکلات همان حلال هایی اند که می خواهند آزاد شوند و از سیستم خارج بشوند که در نهایت باعث نا زیبایی کار خواهند شد.
به همین دلیل باید خرید منابع مورد نیاز هنر رزین از مراکز معتبر باشد و از اپوکسی modified شده بدون حلال استفاده نمایید.
چگونگی گرم کردن اتاق در فصل زمستان برای اماده سازی رزین اپوکسی :
ما میتوانیم برای گرم کردن محیط کار از بخاری های گاز سوز یا نفت سوز یا هیزمی و یا هیتر های برقی یا صنعتی یا دمنده هایی که هوا را گرم میکند، استفاده کنیم.
حال این سوال پيش می آید که کدام یک بهتر است؟ بهتر است از دمنده ها به هیچ عنوان استفاده نشود چون وقتی میخواهیم ترکیب رزین به خوبی خشک شود،اگر یک دمنده یا حتی یک اسپیلت دیواری و یا دمنده های سالنی که برای گرم کردن کارگاه و فضا های بزرگتر استفاده می شود، در محیط کار کند هوا روی سطح کار شما جریان و تبادل خواهد داشت که در نهايت باعث چروک شدن سطح کار میشود، پس بهتراست از دمنده ها استفاده نشود.
برای استفاده از بخاری های گاز سوز و نفت سوزو هیزم سوز باید بدانیم که اگر منطقه ما در شمال غرب یا غرب کشوراست پیشنهاد میشود که از بخاری های گاز سوز که سلامت کار آن دستگاه مطمئن هستیم استفاده نماییم. یعنی از سلامت ترموکوبل و روش سوختن و آبی بودن شعله آن سیستم بخاری مطمئن باشیم و همچنین به هیچ عنوان از بخاری های بدون دودکش استفاده ننمایید چون رزین اپوکسی و هاردنر به شرایط محیطی بسیار حساس اند و فرمولاسیون هاردنر به شکلی است که میتواند به سرعت بادی اکسید کربن موجود در محیط واکنش نشان دهد.
م
اگر بخاری خوب نسوزد، برای مثال بخاری گاز سوزی که دودکش ندارد یا انواع بخاری های نفت سوز، مسلما دی اکسید کربن بیشتری نسبت به بخاری های گاز سوز و جدید وارد هوا میشود، و باعث ترکیب CO2 با سطح کار که هنوز cure نشده میشود و در نتیجه واکنش میدهد و روی کار لکه های ابر مانند ایجاد میشود و همچنین کار مات خواهد شد پس باید دی اکسید کربن محیط را به حداقل رساند تا از وجود چنین مشکلاتی جلوگیری شود.
اگر در مناطق جنوبی کشور ساکنیم که گرمای هوا نسبت به مناطق سردسیر بیشتر است میتوانید از هیتر های پایه دار استفاده نمایید و در دو یا سه نقطه قرار دهید که دمای یکدستی ایجاد شود به هیچ عنوان روی مار یا دور میزکار هیتر ها را متمرکز نکنید چون گرمای خیلی زیادی را تولید میکند و ژل تایم رزین را کاهش می دهد و باعث میشود حباب گیری مشکل شود. اگر کار خشک شد دیگر استفاده از بخاری گاز سوز یا نفت سوز یا... مشکلی ندارد. این نکات فقط برای لحظه شروع کار و مخلوط کردن اپوکسی و هاردنر تا لحظه ای است که وقتی دست به کار میزنیم به هیچ عنوان خیس نیست و انگشت و یا دستکش به کار نمیچسبد. اگر تا این مرحله بتوانید شرایط محیط را کنترل کنید بسیار ایده آل است اما اگر بتوانید محیطی داشته باشید که به صورت کامل در 24 ساعت شبانه روز با دمای ثابت و شرایط یکسان باشد خیلی میتواند به شما در کیفیت نهایی کار کمک کند و بسیاری از مشکلات در فصل زمستان حل خواهد شد.
شرکت رزین شیراز :
بزرگترین مرکز پخش رزین اپوکسی فروشگاه رزین اپوکسی و محصولات وابسته در کایران تمامی محصولات رو می توانید به صورت خورده و یا عمده خریداری کنید و با امکان ارسال به تمام نقاط ایران
- رزین اپوکسی مخصوص چوب
- رزین اپوکسی هنری و زیورآلات
- انواع قالبهای سیلیکونی
- انواع قالبهای فلزی
- انواع خرج کارهای جواهرات
- انواع قالبهای چوبی
- انواع رنگ های اکریلیک
- رنگ های پودری صدفی
- پودر شب تاب
- انواع ابزار رزین
- انواع رنگ پبگمنتهای اپوکسی
- سنگ های کریستال شیشه ای
- فندک و تورچ مخصوص حباب گیری رزین
- موتور ساعت ترازو دیجیتالی آنتیک های فلزی و غیره
آدرس:
شیراز حد فاصله میدان ارتش و چهار راه تحویلی نبش خیابان شهید قطبی فروشگاه نورنگ
ساعت کاری ۸ صبح تا ۸شب یکسره
جهت اطلاعات بیشتر واتساپ لطفاً پیام دهید 09107009488
وبسایت : www.resinshiraz.com